sábado, 23 de abril de 2016

Tecnologies sostenibles


Que es l'energia sostenible?

-La « energia sostenible » és aquella energia que es produeix i s'usa de manera que donin suport a llarg termini el desenvolupament humà en l'àmbit social , econòmic i ecològic. Aquest tipus d'energia esta composta per les energies renovables i alternatives. Les energies sostenibles serien:

-Mitjançant l'energia solar. Hi ha dos tipus de aprofitar aquesta energia:

L’energia solar tèrmica utilitza l’energia procedent directament del sol per produir aigua calenta, que es pot utilitzar amb aplicacions sanitàries (per a la dutxa o per a la cuina) o per a la calefacció (de piscines, de locals…), i també es preveu el seu ús en processos industrials de rentada o de preescalfament.

L'energia fotovoltaica es la transformació directa de la radiació en electricitat. Aquesta transformació es produeix en uns dispositius anomenats panells fotovoltaics.

-Mitjançant l'energia geotèrmica. És basa en la producció de calor i electricitat a partir de l' Aprofitament de l'energia calorífica continguda a l ' interior de la Terra.

-Mitjançant l'energia eòlica. S'obté mitjançant el pas de les corrents d'aire a electricitat mitjançant uns molins de vent preparats per a fer aquest canvi.

Mitjançant l'energia maritima que compren els següents tipus:

L'energia mareomotriu. És un tipus d'energia hidràulica que s'obté a partir de les marees, però també per l'onatge i els corrents marins. Aprofiten l'ascens i descens del nivell de l'aigua del mar per fer moure turbines que accionen generadors elèctrics.

L'energia undimotriu, u onamotriu, és l'energia que permet l'obtenció d'electricitat a partir d'energia mecànica generada pel moviment de les onades.

L'energia maremotèrmica és un tipus d'energia renovable que utilitza les diferències entre les aigües oceàniques profundes, més fredes, i les superficials, més càlides, per moure una màquina tèrmica i produir treball útil, generalment en forma d'electricitat.

L'energia dels corrents marins es una forma d' energia marina obtinguda de l'aprofitament de l'energia cinètica dels corrents marins, com el corrent del Golf. Encara que no s'utilitza tot el que es pogués, els corrents marins tenen un potencial important per a la futura generació d'electricitat.

L'energia blava o potència osmòtica és l'energia obtinguda per la diferència en la concentració de la sal entre l'aigua de mar i l'aigua de riu. El residu en aquest procés és únicament aigua salobre. Aquesta font d'energia renovable presenta un gran potencial en regions amb rius cabalosos.

L'energia hidroelèctrica és electricitat generada aprofitant l' energia de l'aigua en moviment.

-L'energia de fusió és l'energia alliberada al realitzar-se una reacció de fusió nuclear.

-Mitjançant la biomassa. Prové de la transformació de matèria orgànica en energia calorífica o elèctrica.

Totes aquestes energies contribueixen a un benestar global mitjaçant la reducció de contaminació, la prolongació segura de les energies, un benestar social, etc, però encara no s'aprofiten tot el que es podrien aprofitar per això molta gent promou aquestes energies i es vol arribar a aconseguir una economia, unicament, sostenible . Això significa que totes les companyies elèctriques siguin suministrin energia mitjançant tipus d'energies com les que hem vist abas. Es un projecte de futur que poc a poc s'està acostant.







No hay comentarios:

Publicar un comentario