sábado, 23 de abril de 2016

Efectes socials de la tecnologia

Efectes positius

1. La tecnologia influeix notablement en el progrés del món a nivell social i econòmic, però també contribueix al deteriorament del nostre entorn. Per aquesta raó, els avenços tecnològics del moment estan compromesos en seguir processos que no atemptin contra el medi ambient i així, evitar que les inacabables necessitats provoquin el deteriorament dels recursos materials i energètics del nostre planeta.

2. Referent als efectes positius en el nostre entorn social, la ciència ha tingut grans èxits com els avenços mèdics per a la cura de malalties per mitjà de la descoberta de vacunes i nous tractaments, així com la investigació i desenvolupament de nous medicaments, això ajuda a la humanitat a prevenir morts massives, per epidèmies, o malalties desconeguda.

3. La tecnologia ha aconseguit aportat grans beneficis a l'ésser humà, beneficis que faciliten el seu dia a dia, des de la invenció d'aparells i dispositius electrònics com la creació d'aparells que detecten i diagnostiquen malalties. S'han aconseguit crear i millorar eines i accessoris que són útils per simplificar el treball en llar, construcció, etc, encara més després d'incorporar l'energia elèctrica com a mitjà elemental per satisfer necessitats. Pel que fa a l'àrea empresarial ha evolucionat amb la incorporació d'innovacions tecnològiques en els seus processos.



                                                          


Efectes negatius

1. Dins dels aspectes negatius trobem una afectació pel costat humà i és que tot i les nombroses xarxes d'informació que es troben actualment en el món que ens porten a conciliar informació més ràpidament i tenir millors comunicacions trobem el problema de la incomprensió, que segueix seguint un problema cada vegada més gran; ja que al no interactuar cara a cara l'individu va perdent la noció del que es vol dir en realitat, i així va comprenent el que li intenten transmitrir en funció de la seva pròpia percepció.

2. La contaminació atmosfèrica, que prové de moltes fonts, principalment de les centrals tèrmiques que cremen combustibles fòssils, dels desastres nuclears i dels tubs d'escapament dels automòbils, està provocant el "efecte hivernacle" o escalfament de la superfície.

3. En els últims temps estem veient com les grans marques relacionades amb el món udiovisual s'esmeran per treure abans que els seus competidors nous dispositius que comptin amb la tecnologia 3D. Ja siguin telèfons mòbils, televisors o videoconsoles, però segons un estudi recent sembla ser que aquesta tecnologia té efectes nocius per a la salut.



   

No hay comentarios:

Publicar un comentario